Centriranje Reglaža Trapa Subotica

Balkanprogres u okviru poslednje otvorene poslovne jedinice Subotica obezbeđuje savremenu tehnologiju za maksimalnu bezbednost motornih vozila svih kategorija.

Uvod:

Subotica je poznata po svojim slikovitim ulicama i raznolikom saobraćaju, što čini važno da vaše vozilo bude u vrhunskom stanju. Jedna od ključnih usluga koje nudimo u našem najnovijem savremenom vulkanizerskom servisu u Subotici je centriranje (reglaža) odnosno/ optika trapa.

U ovom blogu istražujemo šta je to centriranje (reglaža) trapa, zašto je važno za vaše vozilo i kako Vam možemo pomoći da vozite bezbedno i efikasno. Preporua stručnjaka je da se reglaža trapa radi dva puta godišnje ili na 5000 predjenih kilometara, kao i nakon sezonske promene guma ili servisa delova trapa ili vešanja.

Šta je centriranje (reglaža) trapa?

Reglaža trapa je postupak podešavanja i usklađivanja delova trapa vašeg vozila kako bi se obezbedila pravilna geometrija i ravnoteža. Ovo uključuje podešavanje uglova točkova, kao što su uglovi kambrige, toe-in, i caster. Pravilno podešen trap osigurava ravnomernu potrošnju guma, stabilnost pri vožnji i bolje upravljanje vozilom.

Zašto je centriranje (reglaža) trapa Važno?

  • Povećava bezbednost: Pravilno podešen trap pomaže u očuvanju stabilnosti vozila, smanjujući rizik od iznenadnih skretanja i gubitka kontrole.
  • Produžava vek guma: Ravnomerna potrošnja guma produžava njihov vek trajanja, što vam pomaže uštedeti novac.
  • Bolja ekonomska efikasnost: Pravilno podešen trap smanjuje otpor pri vožnji, što može poboljšati potrošnju goriva.

 

Koji se uglovi trapa podešavaju ?

Sama usluga obohvata podešavanje tri osnovna ugla trapa: NAGIB, ZATUR I RASPON

Nagib

Nagib je ugao između točka i horizontalne ravni gledano s prednje strane vozila, meren u stepenima. Cilj je održavati ga na nuli kako bi se sprečilo neravnomerno habanje guma. Nejednak nagib može uzrokovati povlačenje vozila u stranu.

Zatur

Zatur je ugao između ose amortizera i horizontalne ravni gledano sa strane vozila, meren u stepenima. To može uticati na upravljanje vozilom. Idealan zatur je pozitivan, od 3-5 stepeni, na oba točka iste osovine.

Raspon

Raspon je ugao između točkova i centralne ose vozila gledano odozgo. Pravilno podešavanje raspona je ključno za sprečavanje brzog habanja guma.

 

Koliko vremenski traje usluga centriranja (reglaža) trapa:

Uobičajeno vreme servisa traje od 30-60 minuta, u zavisnosti da li se radi centriranje prednjeg, zadnjeg ili oba trapa, i naravno od same vrste vozila.

 

Kako Balkanprogres Može Pomoći?

Naši iskusni majstori pre svega poseduju bogato iskustvo i pohađaju redovne obuke od strane najpoznatijih Evropskih proizvođača mašina i opreme za preciznu reglažu i optiku trapa za vaše vozilo.

U prevodu pored znanja i iskustva koristimo najsavremeniju opremu i tehnologije kako bismo Vam osigurali da vaše vozilo bude u savršenom stanju za vožnju po različitim kategorijama puteva.

Reglaža trapa i optika trapa su ključne usluge koje vam mogu pomoći da vozite bezbedno i efikasno. Posetite naš savremeni vulkanizerski servis u Subotici i prepustite svoje vozilo stručnjacima.

 

Gde mogu uraditi centriranje (reglažu) trapa,

LOKACIJE BALKANPROGRES:Top of Form

1. Beograd, Zrenjaninski put br.129

2. Novi Beograd, Prvomajska 4a

3. Kruševac 1, Gavrila Principa 101

4. Kruševac 2, Jasički put 45

5. Novi Sad, Novosadski put br. 44

6. Zrenjanin, Pančevačka bb

7. Subotica, Beogradski put 225