Continental AG je vodeća nemačka kompanija za proizvodnju guma, kočionih sistema, komponenti za pogonske sklopove i šasije, elektronike za vozila, tahografa i delova za automobile i kamione.

Continental zauzima četvrto mesto na listi najvećih proizvođača guma na svetu, odmah nakon kompanija Bridgestone, Michelin i Goodyear.

Osnovan je 1871. godine u Hanoveru kao kompanija koja pravi proizvode od guma Continental-Caoutchuoc. Danas Continental proizvodi auto-gume, moto-gume i gume za bicikle. Pod njegovim „krovom“ nalaze se i regionalni brendovi kao što su General, Euzkadi i Barum. Godine 1987, ugledajući se na Bridgestone i Michelin, Continental se probija na severnoameričko tržište. Tu im je posao procvetao pa su se lako etablirali među pet najvećih proizvođača guma na svetu danas.

Nakon što 2007. godine postaje deo Siemens koncerna, Continental postaje treći na svetu proizvođač delova za automobile. Inače, čitava kompanija podeljena je na šest divizija: šasije i bezbednost, motori, enterijer, gume za putnička vozila i laka dostavna vozila, gume za komercijalna vozila i ContiTech.

Korporacija Continental zapošljava 140.000 ljudi na 190 lokacija u 35 zemalja. Četvrtina od ukupno proizvedenih guma u Evropi proizvodi se u ovoj kompaniji.

Conti ima odličnu saradnju sa svim vodećim proizvođačima automobila, autobusa i kamiona; na listi saradnika nalaze se: Volkswagen, Daimler, Ford, Volvo, Iveco, Shmitz, Koefel, BMW, General Motors, Toyota, Honda, Renault i Porsche. Više od 30 odsto svih novih evropskih automobila silazi sa fabričke trake sa gumama Continental.

Ova kompanija ima jedan od najširih asortimana guma za vozila sa pogonom na sva četiri točka. Continental gume za auto zimske i Continental letnje gume. Continental je 2012. godine lansirao novu seriju pneumatika koji su specijalno dizajnirani kako bi zadovoljili jedinstvene zahteve električnih vozila kao i vozila na hibridni pogon.