YOKOHAMA Tire Corporation je svjetski poznati proizvođač pneumatika vrhunske kvalitete i performansi. Osnovani su prije stotinu godina, davne 1917., godine te se od tada bave globalnom proizvodnjom i distribucijom premium pneumatika.

YOKOHAMA je drugi proizvođač pneumatika u Japanu i sedmi na svijetu. Posebnu pozornost YOKOHAMA posvećuje zaštiti okoliša i očuvanju životne sredine te je zbog toga 2010. godine dobila priznanje da svom proizvodnom procesu 100% tretira otpadni materijal u skaldu s najvišim standardima očuvanja životne sredine.

Slobodno se može reći da je YOKOHAMA lider na polju zaštite okoliša..
YOKOHAMA je u svijetu i poznata po tehnologiji primjene ulja kore naranče u proizvodnji guma. Naime, Yokohama dB Super E-Space ™ je prva guma s ubrizganim uljem naranče te je sastavljena od 80% materijala koji nisu na bazi nafte. Primjena ove tehnologije nema utjecaja na performanse gume ali smanjuje potrošnju goriva zbog smanjenja otpora kotrljanja od 20%.
Yokohama pneumatici su poznati diljem svijeta po izuzetnoj kvaliteti, te ih poznate svjetske auto marke kao što su PORSCHE, MERCEDES, BMW, NISSAN, ASTON MARTIN, BENTLEY, LOTUS, itd. koriste za prvu ugradnju. Yokohama auto gume možete pronaći u Balkanprogres-u