Kompanija Dunlop gume postoji od 1988. godine. Njen osnivač, Džon Bojd Danlop, je u svojoj radionici napravio prvi pneumatik na svetu. Dunlop-ova filozofija je: što više osećate put, vožnja će biti uzbudljivija! Kompanija Dunlop uspeh najviše pripisuje pobedama na trkačkim stazama. Do 20-tih godina 20. veka Dunlop gume su već omogućavale profesionalnim vozačima da ostvaruju brzine i do 300 km/h.
Danas se Dunlop može pohvaliti sa dosta pobeda u trkama La Man, nekoliko titula na svetskom prvenstvu Formule 1 i više od 100 titula na svetskom prvenstvu za motocikle.
Luksuzni automobili kao što su Porsche 911 Carrera, BMW Serija 5, Audi TT i Mercedes SLK imaju montirane Dunlop gume kao deo originalne opreme.

Dunlop se i danas u celom svetu uključuje u sve vrste sportova na dva i četiri točka. Inovacije kojima je Dunlop prokrčio put i uspesi preduzeća u moto sportu u više od 120 godina, omogućili su da ova robna marka među automobilskim i motociklističkim entuzijastima stekne renome kome nema ravnog.

Godine 1999. gumarska preduzeća Goodyear i Dunlop u Evropi, Japanu i SAD su se putem veze između američkog društva Goodyear Tire & Rubber Company i japanskog Sumitomo Rubber Industries udružila i nastalo je šest novih grupacija preduzeća. Jedna od njih je Goodyear Dunlop Tires Europe koja upravlja svim gumarskim preduzećima robnih marki Dunlop i Goodyear, mešovitim društvima na celoj evropskoj teritoriji.

Od naše prve gume, napravljene pre više od 125 godina, neprestano radimo na razvoju novih tehnologija za proizvodnju guma. Mi i danas pomeramo granice, koristeći naša teškom mukom stečena znanja i iskustva u cilju unapređenja naših proizvoda.
Ova strast prema performansama neprekidno nas podstiče na inovacije, a stvorila nam je i reputaciju brenda koji pobeđuje na trkama. Rezultati naših istraživanja vidljivi su u kompletnom asortimanu (saznaćete šta ovo znači ako posetite našu stranicu posvećenu tehnologiji i inovacijama).
Dunlop će uvek biti sinonim za vrhunske tehnologije u izradi guma jer nikad nećemo prestati da iznalazimo nove načine da vozačima pružimo onaj neodoljivi osećaj kontrole i performansi. Kompletnu ponudu i cene DUNLOP guma (auto gume) možete pogledati OVDE.

 

ZIMSKE DUNLOP gume možete po povoljnim cenama naći u BalkanProgresu i za svaku porudzbinu preko sajta imate besplatnu dostavu.