Pirelli je jedan od vodećih proizvođača pneumatika na svetu. Osnovan je davne 1872. godine, i danas ima preko 20 industrijskih postrojenja na četiri kontinenta i prodajnu mrežu u preko 160 zemalja sveta.
Pirelli je prepoznatljiv po svojoj dugoj tradiciji u proizvodnji, inovacijama i kvalitetu proizvoda što ga svakako svrstava u premium brend u gumarskoj delatnosti.
Pirelli je ekskluzivni dobavljač pneumatika za formulu 1 u periodu 2011. - 2013. godine.

Kompanija Pirelli je u Italiji pionir u proizvodnji guma za automobile, SUV i komercijalna vozila, sa širokim spektrom rešenja, dizajniranih da postignu najviše performanse i udobnost na svim putevima, u svim vremenskim uslovima. Dugogodišnje iskustvo u oblasti pneumatika, neumorna posvećenost od strane kompanije tokom faze istraživanja i razvoja i široka prodajna mreža osiguraće put do vrha svakom proizvodu kompanije Pirelli.

Pirelli je danas prepoznatljiv po svojoj dugoj industrijskoj tradiciji, inovacijama, kvalitetnim proizvodima i snagom premium brenda. Brend se proslavio na auto trkama dvadesetih godina prošlog veka zahvaljujući vozačima kao što su Fangio, Nuvolari i Ascari.

Najveći izbor Pirelli auto guma možete naći u Balkanprogres servisima i to po najpovoljnijim cenama.