Sava gume je jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača pneumatika u Srednjoj Evropi, sa širokim asortimanom pneumatika za putničke automobile, SUV vozila, lake kamione i kamione. Godine 2004. Goodyear preuzima stopostotno vlasništvo nad kompanijom Sava, koja tada menja naziv u Goodyear Dunlop Sava Tires. Rast i ekspanzija kompanije nastavlja se proizvodnjom oko sedam miliona guma godišnje i širenjem na nova evropska tržišta. Inženjeri kompanije Sava testiraju svaki novi dizajn pneumatika imajući u vidu više od 50 kriterijuma performansi.

Pneumatici marke Sava proizvode se u brojnim fabrikama na teritoriji Evrope. Ipak, mnogi pneumatici i dalje se proizvode u fabrici Sava, u Sloveniji, vrhunskom proizvodnom postrojenju specijalizovanom za izradu letnjih i zimskih pneumatika visokih performansi za putnička vozila.

Kada kupujete pneumatike Sava, znate da ste napravili kvalitetan izbor, koji svoje korene vuče iz evropskog nasleđa, a podstaknut je Goodyear tehnologijom.

Sava kvalitet isporučuje se po razumnoj ceni i uz dobre performanse pneumatika. To je samo još jedna potvrda da ste tom kupovinom uštedeli novac i poštedeli sebe brige.

Svi pneumatici Sava namenjeni širokoj potrošnji imaju garanciju u pogledu kvaliteta izrade, materijala i dizajna, u skladu sa Sava EMEA garantnim uslovima za pneumatike. Uslove ove garancije koji se odnose na konkretnu državu možete na zahtev dobiti od prodavaca pneumatika u toj državi.

Proizvodni pogon kompanije Sava u Kranju, u Sloveniji, spada u najnaprednije fabrike pneumatika u Evropi. U ovom pogonu prvenstveno se izrađuju zimski automobilski pneumatici marke Sava visokih performansi, ali i drugi brendovi srednje i najviše klase Goodyear, koji takođe koriste vrhunsku tehnologiju.

Godišnja proizvodnja fabrike Sava u Sloveniji iznosi oko osam miliona pneumatika. Gotovo isto toliko pneumatika Sava na godišnjem nivou proda se širom sveta. Sava zapošljava preko 1.600 radnika na teritoriji Evrope.

Distributivni centar u Kranju, sagrađen 2002. godine na prostoru površine 17.100 m2, ovo postrojenje igra ulogu glavnog distributivnog centra za jugoistočnu Evropu, a može da smesti čak do milion pneumatika za putnička vozila. Izgradnja ovog distributivnog centra smatra se izuzetno važnom za budući razvoj kompanije na tržištu, jačanje njene konkurentske prednosti i iskorišćavanje povoljnih prilika na tržištu. Kompletnu ponudu Sava guma za automobil možete videti na našem sajtu i poručiti On line, cena Sava gume  zavisi od dimenzija i  da li je gume namenjena za letnju ili zimsku sezonu.

ZIMSKE SAVA GUME po pristupačnim cenama možete pronaći u Balkanprogresu.  Za svaku online kupovinu dobijate BESPLATNU dostavu