Ako ne znate značenje ovih oznaka na gumama, znajte da ni najvećim evropskim prodavcima guma to nije potpuno jasno. Razlog je to što ni u EU ne postoji zakonski propisana definicija zimskih guma.

Oznaka M+S ne znači da je guma obavezno zimska, može biti zimska guma ili guma za sve sezone.

Oznaka M+S praktično označava samo geometriju šare i ništa više. U oznaci M+S:
a) slovo M označava „mud“ na engleskom, tj. blato na srpskom
b) slovo S označava „snow“ na engleskom, tj. sneg na srpskom

Problem je u tome što sama oznaka M+S ne garantuje apsolutno ništa po pitanju toga kakve će guma imati karakteristike na snegu.

Naime, oznaku MS, M+S ili M&S proizvođači guma mogu po sopstvenom nahođenju da stave na svoju gumu bez ikakve odgovornosti, provere i obaveze da ispune neki standard kako se ta guma ponaša na snegu ili pri niskoj temperaturi.

Kao što smo već zaključili, M+S gume su ili zimske gume ili gume za sve sezone - dizajnirane i razvijene tako da daju unapređene rezultate na kolovozu prekrivenim blatom ili utabanim/otopljenim snegom. Svakako, blato i sneg nisu tipične letnje vremenske prilike, što znači da ovaj tip guma nije namenjen uslovima tokom letnje sezone.

S druge strane, mekši sastav gume i kompleksniji dizajn šara M+S pneumatika nisu adekvatne karakteristike za potrebe letnje sezone, jer visoke temperature "tope" gume, čime one brže "oćelave", ne prijanjanju dobro podlozi i loše koče.

Iako korišćenjem ovih guma tokom leta direktno ne kršite zakon, M+S pneumatici nisu gume za sve sezone, a samim tim, niti bezbedni za vožnju, niti će Vam doneti uštedu - ne pružate svom automobilu maksimalne performanse i udobnost tokom vožnje, a gume ćete istrošiti brže nego što bi to bio slučaj sa dva para (letnjih i zimskih) guma.

Tako da, ako želite maksimalne performanse i udobnost tokom vožnje, ove sezone se odlučite za kupovinu kvalitetnih letnjih guma čiji je dizajn i sastav namenjen vremenskim uslovima koji nam predstoje.