Nokian Tyres je najveći proizvođač guma u nordijskim zemljama. Razvija i proizvodi zimske i letnje gume za automobile, džip i kombi vozila, kao i gume za poljoprivredne i druge teške radne mašine. Spada u najprofitabilnije proizvođače guma na svetu čije se gume mogu pronaći u preko 60 zemalja, uključujući i Srbiju.
Nokian je poznat je kvalitetu svojih zimskih guma, za koje ovaj finski proizvođač ima više patenata nego bilo koji drugi proizvođač guma na svetu. Takođe prednjači u odnosu na konkurenciju i kad je briga za životnu sredinu u pitanju: prvi je proizvođač koji je iz proizvodnje guma potpuno izbacio upotrebu visoko aromatičnih ulja, koja sadrže kancerogene supstance, i zamenio ih slabo aromatičnim uljima koja su zdravija po životnu sredinu.
Poznat je još i po tome što je jedini proizvođač guma koji u svom sastavu ima centar za testiranje zimskih guma koji funkcioniše preko cele godine. Nekoliko godina unazad Nokian drži svetski rekord u najbržoj vožnji na ledu, a najnoviji je iz marta ove godine i iznosi 331,61 km/h. Na domaćem tržištu NOKIAN gume se nalaze od 2004. godine, a naišle su na odličan prijem kod domaćih vozača: oni koji su ih isprobali, u najvećem broju slučajeva se opet odlučuju za Nokian gume .Kompletnu ponudu i cene NOKIAN  guma (auto guma) možete pogledati OVDE.